Fotoboek houten grafmonumenten

 Dit fotoboek geeft een impressie van ons werk van de afgelopen 12 jaar.

Geïnspireerd door een foto

We hebben pagina’s voor meer informatie over een specifiek ontwerp. Deze kunt u vinden bij: houten kruizen, houten panelen en schijven massief teakhout, waar we werken met dwarsdoorsnedes van een stam. Een mooi natuurlijke vorm is het gebruik van ruw teakhout: de zijkanten van stammen. De achterkant van de plank nog ruw en rond, de voorkant glad, de vormen van het originele hout zichtbaar glooiend. Ook hebben we urnengraven uitgelicht; dubbele graven; graven met christelijke symbolen; en we hebben monumenten mogen leveren voor kindergraven.

Bent u geïnspireerd door een model, neem vrijblijvend contact met ons op. Voor een prijsindicatie kunt u onze brochure bestellen of bellen.

Elk monument is anders

Het bijzondere van werken met hout is dat geen monument hetzelfde wordt. Dit komt doordat hout een natuurproduct is, en er verschillen zijn in de structuren van elke balk waar we mee werken. Ook verschilt elk uiterlijk door de eigen invulling van de tekst en beplanting of grondvulling. Of we nu een houten kruis maken, of voor het eerst met een nieuw uniek ontwerp te maken hebben. U kunt deze foto’s dan ook zien als leidraad voor uw persoonlijke keuze in de vormgeving van het het gedenkteken van uw dierbare.

Het doel is dat het monument ‘eigen’ wordt: een mooie plaats om naar toe te kunnen en een bijdrage mag leveren aan het verwerken van verdriet. Eigen inbreng geeft elk monument een persoonlijk karakter en is van onschatbare waarde!

Eerste monument

Een speciale plaats in dit fotoboek heeft de analoge foto van het eerste monument dat Maarten heeft geplaatst. Op aanvraag van zijn moeder heeft hij in 2003 een teakhouten kruis gemaakt voor het graf van zijn vader. Zijn moeder was op zoek naar iets anders dan steen. En met een scheepstimmerman als zoon kwam zij op het idee, dit aan Maarten te vragen. Een mooie opdracht en het resulteerde in de start van ons bedrijf.

Terug naar het overzicht van onze houten grafmonumenten >>>